x
Okrasa łamie przepisy: Bezglutenowa kuchnia

Okrasa łamie przepisy: Bezglutenowa kuchnia

magazyn kulinarny Polska 2018   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa zajmie się tematem nietolerancji na gluten, który można znaleźć w wielu produktach spożywczych, głównie w zbożach. Około jeden procent naszej populacji cierpi na celiakię.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa udziela odpowiedzi na pytania zadane przez widzów oraz zajmuje się tematem nietolerancji na gluten, który można znaleźć w wielu produktach spożywczych, głównie w zbożach. Około jeden procent naszej populacji cierpi na celiakię, czyli chorobę związaną z wytwarzaniem przez organizm przeciwciał skierowanych przeciwko tym białkom i powodujących uszkodzenie kosmków jelitowych. Prowadzący wychodzi naprzeciw oczekiwaniom widzów i przygotowuje trzy pyszne potraw pozbawione glutenu.

Twórcy (pokaż wszystkich)