Ewa gotuje (463)
W skrócie: | Ewa na początek zaserwuje zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Na deser poda tartę z orzechami i kakao. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 17 czerwca za 11 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
piątek, 20 czerwca za 14 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz wielokrotnie zachęcała do jedzenia kiszonek, gdyż kisić można wiele owoców i warzyw, np.: kalafiora, rzodkiewki czy cytryny. Do tej pory jednak nie pokazywała jak kisić kapustę. W związku z tym dzisiaj rozpoczyna program właśnie od tego. W dalszej części prowadząca przyrządzi obiad składający się z dwóch dań. Na początek zaserwuje kremową zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Zakończeniem posiłku będzie deser w postaci tarty z orzechami i kakao.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 3:15
- Ewa gotuje (534) - magazyn kulinarny - sobota, 7 czerwca 7:30
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 7 czerwca 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (448) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (449) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 3:15
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 11:00
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 11:30