Ewa gotuje (463)
| W skrócie: | Ewa na początek zaserwuje zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Na deser poda tartę z orzechami i kakao. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 16 grudnia za 13 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz wielokrotnie zachęcała do jedzenia kiszonek, gdyż kisić można wiele owoców i warzyw, np.: kalafiora, rzodkiewki czy cytryny. Do tej pory jednak nie pokazywała jak kisić kapustę. W związku z tym dzisiaj rozpoczyna program właśnie od tego. W dalszej części prowadząca przyrządzi obiad składający się z dwóch dań. Na początek zaserwuje kremową zupę z pieczarek. Następnie pierś z indyka w rumianym sosie śliwkowym, a do tego zielone purée ziemniaczane oraz sałatkę z kapusty. Zakończeniem posiłku będzie deser w postaci tarty z orzechami i kakao.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (449) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 grudnia 2:00
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 grudnia 2:40
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 grudnia 3:10
- Ewa gotuje (527) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 grudnia 3:50
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 3 na 4 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 3 na 4 grudnia 2:40
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 3 na 4 grudnia 3:10
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 4 na 5 grudnia 2:30
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 4 na 5 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
