Ewa gotuje (443)
| W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje ceviche. Do wykonania tej przekąski niezbędna jest świeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Kolejną zaproponowaną potrawą jest polędwica solona. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 3:15
