Ewa gotuje (443)
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje ceviche. Do wykonania tej przekąski niezbędna jest świeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Kolejną zaproponowaną potrawą jest polędwica solona. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 26 sierpnia dziś |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (444) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 26 na 27 sierpnia 3:15
- Ewa gotuje (335) - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 27 na 28 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 27 na 28 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 27 na 28 sierpnia 3:15
- Ewa gotuje (336) - magazyn kulinarny - czwartek, 28 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 sierpnia 2:45