Ewa gotuje (501)
Występują: | Mateusz Gessler |
---|---|
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje potrawy na kolację wigilijną. Zaczyna od ugotowania postnej zupy grzybowej. Kolejnym daniem będą kotleciki z pieczarek z modrą kapustą. Tę potrawę przyrządza Mateusz Gessler. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W przeddzień wigilii Bożego Narodzenia Ewa Wachowicz przygotowuje potrawy na uroczystą kolację. Pracę w kuchni rozpoczyna od ugotowania postnej zupy grzybowej z dodatkiem suszonych śliwek. Kolejnym daniem będą kotleciki z pieczarek i suszonych grzybów leśnych, podane z modrą kapustą. Tę potrawę przyrządza Mateusz Gessler. Na koniec prowadząca piecze piernik. Ciasto będzie nietypowe, ponieważ powstaje na zsiadłym mleku.
Występują (pokaż wszystkich)
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 28 na 29 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (418) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:35