Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - dziś, 14 października 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:00
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (544) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:35
- Ewa gotuje (545) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 3:05
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - środa, 15 października 7:30
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 2:30
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (324) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 3:05
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 7:30