Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 czerwca 2:30
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 czerwca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 13 na 14 czerwca 3:55
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 14 czerwca 7:30
- Ewa gotuje (536) - magazyn kulinarny - sobota, 14 czerwca 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (545-ost.) - magazyn kulinarny - sobota, 14 czerwca 11:00
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 14 na 15 czerwca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 14 na 15 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (438) - magazyn kulinarny - niedziela, 15 czerwca 10:50