Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - dziś, 10 sierpnia 10:55 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 10 na 11 sierpnia 2:00
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 10 na 11 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 11 na 12 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 11 na 12 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 11 na 12 sierpnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (324) - magazyn kulinarny - wtorek, 12 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 12 na 13 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (438) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 12 na 13 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja