Ewa gotuje (368)
| W skrócie: | Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 11 listopada za 13 dni |
3:05 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:00
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:35
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 3:05
- Ewa gotuje (516) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 4:00
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - dziś, 29 października 7:30
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 29 na 30 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (347) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 29 na 30 października 2:35
- Ewa gotuje (348) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 29 na 30 października 3:05
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - czwartek, 30 października 7:30
