Ewa gotuje (368)
W skrócie: | Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - dziś, 5 września 7:30
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 2:45
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 3:15
- Ewa gotuje (533) - magazyn kulinarny - sobota, 6 września 7:30
- Ewa gotuje (534) - magazyn kulinarny - sobota, 6 września 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (546) - magazyn kulinarny - sobota, 6 września 11:00
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 2:45
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 3:15