
Food NetworkProgram TV na Niedziela 7.09.2025
6:00
Wiem, co jem (6/10)magazyn poradnikowy
Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
6:35
Wiem, co jem (7/10)magazyn poradnikowy
Prowadząca bierze pod lupę mięso z indyka. Wyjaśnia, czy jest ono zdrowsze od innych mięs i dzieli się przepisami na smaczne potrawy.
- 7:10Król mięsa (3/6)
magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
- 7:50Król mięsa (4/6)
magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
- 8:35Gdzie zjeść we Włoszech (2/12)
serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
9:45
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (3/13)magazyn poradnikowy
Co trzeci Polak raz w tygodniu żywi się jedzeniem z proszku. Atrakcyjne opakowania kryją szkodliwe substancje, które niszczą wątrobę, żołądek i nerki. Prowadząca odwiedza producenta maltodekstryny.
10:30
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (4/13)magazyn poradnikowy
Prowadząca bierze pod lupę gotowe sosy. Przekona się, czy jeden z ich składników, tłuszcz palmowy, naprawdę jest niezdrowy. Sprawdzi, czy ochotnicy odróżnią wyrób domowy od tego w proszku.
- 11:15Miłość od kuchni (3/10)
program rozrywkowy
Katarzyna jest studentką. Dużą wagę przykłada do religijności, należy do kościelnego chóru. W przyszłości chce założyć własny zespół. Katarzyna odwiedza mieszkania trzech mężczyzn.
12:15
Makłowicz w drodze (6/7)magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
12:50
Makłowicz w drodze (7)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
13:25
Kuchenne rewolucje (9/14)program rozrywkowy
W Radziejowie - miejscowości na Kujawach - mieści się restauracja Na Skarpie. Lokal, pamiętający czasy PRL-u, kilka lat temu przejął Mateusz. Niestety restauracja przynosi jedynie straty.
14:25
Kuchenne rewolucje (10/14)program rozrywkowy
Magda Gessler odwiedza Głogówek - niewielkie miasto w województwie opolskim. Młoda mama, pani Kasia, zdecydowała się razem z mężem otworzyć tam restaurację. Jakiś czas później pojawiły się problemy.
15:25
Molly gotuje na farmie (3/13)magazyn kulinarny
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
16:00
Molly gotuje na farmie (4/13)magazyn kulinarny
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
- 16:30Kulinarne podróże z Guyem Fierim (1/12)
magazyn kulinarny
Guy Fieri wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu rarytasów. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi daniami podanymi w nowej, zaskakującej odsłonie. Uczy się je przyrządzać.
- 17:05Kulinarne podróże z Guyem Fierim (2/12)
magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. Odwiedza lokale z tradycyjnymi amerykańskimi daniami podanymi w nowej odsłonie. Uczy się je przyrządzać.
17:40
MasterChef Junior (8/10)program rozrywkowy
Znakomity kucharz dysponuje nietuzinkowym wyczuciem smaku, ma też pewną rękę i ogromną kulinarną wiedzę. Jurorzy zamierzają przetestować dwie ostatnie z wymienionych cech podczas specjalnego quizu.
19:05
Sąsiedzi kontra sąsiedzi (4/8)program rozrywkowy
Mieszkanki Łodzi, Ania i jej partnerka Justyna, razem prowadzą firmę. Mają stawić czoła duetowi matki i córki, Izie i Paulinie. Mimo że pary nie szczędzą wysiłków, nie wszystko idzie zgodnie z planem.
- 20:05Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (4)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
- 20:40Niesamowita kuchnia azjatycka według Ching (5)
magazyn kulinarny
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
21:15
Mordercza kuchnia: na ostrzu noża (7/9)reality show
Szefowie kuchni stają do kulinarnych pojedynków, w których dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników otrzymuje 25 tys. dol. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo pokrzyżować plany rywali.
22:20
Półwysep słodyczy (3/12)serial dokumentalny
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
- 23:40Pizza Hero (2/10)
magazyn kulinarny
Gabriele Bonci przychodzi z pomocą trzem zmagającym się z problemami piekarzom pizzy i chleba w jednym z włoskich miast. Prowadzący wybiera dwóch kucharzy, którzy biorą udział w pojedynku.
- 1:00Gdzie zjeść we Włoszech (2/12)
serial dokumentalny
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
- 2:05Król mięsa (2/6)
magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
2:40
Sztuka mięsa (8/12)magazyn kulinarny
Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
3:05
Sztuka mięsa (9/12)magazyn kulinarny
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
3:30
Sztuka mięsa (10/12)magazyn kulinarny
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
- 3:55Apetyt na miłość (2/12)
program rozrywkowy
W tym odcinku znany z drugiej edycji programu Andrzej stanie po drugiej stronie barykady - będzie dokonywał wyboru spośród trzech kobiet, które przez żołądek będą chciały dostać się do jego serca.
- 4:45Posiekani (7/13)
teleturniej kulinarny
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Mają 20 minut, aby przygotować swoje danie.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI