Makłowicz w podróży: Podróż 48. Hiszpania - Prowincja Grenada
W skrócie: | Tym razem gospodarz programu odwiedza andaluzyjską prowincję Grenada. W miasteczku Pampaneira degustuje szynki, pomidory, sery oraz kiełbasę chorizo. Lokalnym daniem są duszone bycze ogony. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Robert podróżuje po andaluzyjskiej prowincji Grenada. Na początku odwiedza miasteczko Pampaneira, a w nim m.in. winiarnię oraz sklepik z lokalnymi produktami. Degustuje tu szynki, pomidory, sery dojrzewające owcze i kozie, a także kiełbasę chorizo, oczywiście popijając winem. Później, w Lanjarón, Robert chłodzi się białym wariantem sangrii i próbuje dań z owoców morza i królika. Na deser otrzymuje kompot z kasztanów. Na koniec w Grenadzie kucharz udaje się do restauracji Chikito, gdzie zamawia starą andaluzyjską potrawę: rabo de toro, czyli duszone bycze ogony.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Costa Smeralda - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 6:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Koral, korek i langusta - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 6:55
- Makłowicz w podróży: Podróż 6. Friuli - Wenecja Julijska. Od podszewki - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 7:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 7. Izrael - Morze Czerwone - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 8:00
- Makłowicz w podróży: Podróż 48. Hiszpania - Prowincja Kadyks - magazyn kulinarny - dziś, 27 kwietnia 12:15 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Górska Barbagia - magazyn kulinarny - niedziela, 28 kwietnia 6:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 44. Sardynia - Odwieczna - magazyn kulinarny - niedziela, 28 kwietnia 6:55
- Makłowicz w podróży: Hiszpania - Costa Tropical - magazyn kulinarny - niedziela, 28 kwietnia 16:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 21. Austria i Szwajcaria - Silvretta - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 10:05
- Makłowicz w podróży: Podróż 21. Austria i Szwajcaria - Dolina Paznaun - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 19:45 i 1 późniejsza emisja