Makłowicz w podróży: Podróż 30. Londyn - Tygiel kulinarny
W skrócie: | Przy Brick Lane Makłowicz odwiedza piekarnię, gdzie kupuje hinduskie dania: pakorę z bakłażanem i samosę ze szpinakiem. W Soho degustuje sushi, a w Dumplings Legend pierożki na parze. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.
Przy Brick Lane Robert Makłowicz odwiedza piekarnię, gdzie kupuje gotowe hinduskie dania: pakorę z bakłażanem i samosę ze szpinakiem. W Soho degustuje peruwiańskie sushi, a następnie udaje się do słynnej Dumplings Legend na pierożki gotowane na parze. Po posiłku gotuje danie odcinka: krewetki po hongkońsku. Potem w tanim barze w Brixton kosztuje trzech dań z kurczaka: jerk chicken, stew chicken, boiled chicken. W dzielnicy Hammersmith odwiedza polską restaurację The Knaypa, w której degustuje żurek w świeżym chlebie i polędwiczki wieprzowe z chrupiącym boczkiem, fasolką i puree ziemniaczanym z oscypkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w podróży: Podróż 24. Niemcy - Żyzna Badenia - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 10:05
- Makłowicz w podróży: Podróż 48. Hiszpania - Prowincja Grenada - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 17:45 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w podróży: Podróż 25. Holandia - Co ma polder do wiatraka? - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Słowacja - Bańska Szczawnica - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 12:20
- Makłowicz w podróży: Podróż 25. Holandia - Z Zelandii do Bredy - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Słowacja - Liptów - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 21 na 22 maja 0:30 i 3 późniejsze emisje
- Makłowicz w podróży: Podróż 25. Holandia - W dawnym stylu - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 25. Holandia - Haga - magazyn kulinarny - czwartek, 23 maja 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 26. Włochy - Piemont: Stolica Piemontu - magazyn kulinarny - piątek, 24 maja 19:45 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w podróży: Podróż 48. Hiszpania - Prowincja Kadyks - magazyn kulinarny - sobota, 25 maja 6:20 i 1 późniejsza emisja