Ewa gotuje (525)
W skrócie: | Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku nad paleniskiem. Najpierw przyrządzi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu. Następnie, już w kuchni, usmaży naleśniki ze szpinakiem i serem feta. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje posiłki na dworze, w kociołku zawieszonym nad paleniskiem. Najpierw zrobi tradycyjny forszmak, rodzaj gulaszu, przy czym to jednogarnkowe danie wzbogaci o pokrojoną w grubą kostkę dynię hokkaido. Następnie, już w kuchni, Ewa Wachowicz usmaży naleśniki. Przygotuje do nich farsz z mrożonego szpinaku i sera feta. Ostatecznie powstaną pyszne krokiety. Po obiedzie prowadząca poda maślane ciasteczka z różaną marmoladą.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 2:30
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 2:45
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 3:15
- Ewa gotuje (366) - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 7:00
- Ewa gotuje (367) - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 7:30
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 2:30
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 2:45
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 3:15
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 4:05
- Ewa gotuje (529) - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:30