Ewa gotuje (517)
W skrócie: | Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje maślany krem z pomidorów i królika w sosie śmietanowym. Pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe oraz domową przyprawę do zup. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Przebywająca pod Babią Górą prowadząca przygotowuje tradycyjny obiad, który zamierza zakończyć orientalnym deserem. Pierwszą potrawą jest maślany krem z pomidorów. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządza królika w sosie śmietanowym. Następnie pokazuje, jak zrobić japońskie kulki ryżowe, które w Kraju Kwitnącej Wiśni nazywają się dango. Na koniec prowadząca tłumaczy, jak przygotować cukier miętowy oraz domową przyprawę do zup i sosów, której głównym składnikiem jest świeży lubczyk z przydomowego ogrodu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (351) - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 7:30
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 11:05
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:45
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 3:15
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - niedziela, 18 maja 10:50 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 18 na 19 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 19 maja 7:00
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 19 maja 7:30