Ewa gotuje (453)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Wiosną jest pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Ewa Wachowicz zaproponuje chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Daniem głównym będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 21 sierpnia za 12 dni |
3:10 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Ewa Wachowicz cieszy się wiosną i dostatkiem świeżych oraz pysznych owoców i warzyw, których w naszej diecie powinno być jak najwięcej. Na początek zaproponuje chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach. Daniem głównym będą pierogi z farszem ziemniaczano-serowym. Niestandardowo prowadząca zamiast zwykłego twarogu użyje wędzonego sera białego. Dodatkowo w farszu znajdzie się też żurawina i pesto z czosnku niedźwiedziego. Na deser poda małe placuszki serowe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (543) - magazyn kulinarny - dziś, 9 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (544) - magazyn kulinarny - dziś, 9 sierpnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 9 na 10 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (434) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 9 na 10 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (435) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 9 na 10 sierpnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - niedziela, 10 sierpnia 10:55 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 10 na 11 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 11 na 12 sierpnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 11 na 12 sierpnia 2:45 i 1 późniejsza emisja