Ewa gotuje (523)
W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 3:15
- Ewa gotuje (495) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 9 na 10 czerwca 4:10
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 10 na 11 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 10 na 11 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 11 na 12 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (496) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 12 na 13 czerwca 4:05