Ewa gotuje (523)
| W skrócie: | Na początek prowadząca ugotuje zupę z dyni hokkaido, którą poda z kurkami. Na danie główne zaproponuje filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Na deser będzie ciasto drożdżowe z gruszkami. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| czwartek, 20 listopada za 6 dni |
3:55 | Polsat (z napisami) |
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Na początek prowadząca przygotowuje zupę krem z dyni hokkaido, którą podaje ze smażonymi kurkami. Na danie główne proponuje zaś pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit. Gęsina to bardzo wartościowe mięso, zawierające dużo witamin, białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. W deserze natomiast znajdą się gruszki. Ewa Wachowicz upiecze ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na bazie mąki orkiszowej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - dziś, 14 listopada 7:30
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 listopada 2:30
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 14 na 15 listopada 2:55
- Ewa gotuje (543) - magazyn kulinarny - sobota, 15 listopada 7:30
- Ewa gotuje (544) - magazyn kulinarny - sobota, 15 listopada 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (556) - magazyn kulinarny - sobota, 15 listopada 11:35
- Ewa gotuje (434) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 listopada 3:30
- Ewa gotuje (378) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 15 na 16 listopada 4:05
