Ewa gotuje (464)
magazyn kulinarny Polska 2022
| W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką. Daniem głównym będą żeberka zapieczone w kiszonej kapuście. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ten odcinek Ewa poświęci warzywom korzeniowym. Na początek przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. W ramach dania głównego będą żeberka - najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi leśnymi grzybami. Na deser Ewa zaserwuje drożdżówki z serem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 2 na 3 listopada 2:00
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 2 na 3 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 7:30
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (355) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 listopada 2:35
- Ewa gotuje (356) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 listopada 3:05
- Ewa gotuje (519) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 listopada 4:00
- Ewa gotuje (472) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 7:30
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (357) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 listopada 2:35
