Ewa gotuje (464)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką. Daniem głównym będą żeberka zapieczone w kiszonej kapuście. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ten odcinek Ewa poświęci warzywom korzeniowym. Na początek przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. W ramach dania głównego będą żeberka - najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi leśnymi grzybami. Na deser Ewa zaserwuje drożdżówki z serem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 6:00
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 10:10
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 11:30
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 16:50
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:15
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:45
- Ewa gotuje (508) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 16:50
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 maja 2:05
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja