Ewa gotuje (464)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką. Daniem głównym będą żeberka zapieczone w kiszonej kapuście. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 18 czerwca za 12 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ten odcinek Ewa poświęci warzywom korzeniowym. Na początek przygotuje krem z pieczonych jarzyn. Zupa zostanie podana z prażonymi płatkami oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. W ramach dania głównego będą żeberka - najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi leśnymi grzybami. Na deser Ewa zaserwuje drożdżówki z serem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (450) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 6 na 7 czerwca 3:15
- Ewa gotuje (534) - magazyn kulinarny - sobota, 7 czerwca 7:30
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 7 czerwca 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (448) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 2:45
- Ewa gotuje (449) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 7 na 8 czerwca 3:15
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 11:00
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 11:30