Ewa gotuje (468)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana też minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana także minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. Danie główne stanowią podpłomyki z ciasta chlebowego. Prowadząca upiecze je według receptury, którą poznała w rodzinnym domu, a przyrządzi je tak, jak robi się włoską pizzę. Po obiedzie Ewa zaserwuje prawdopodobnie najbardziej znany, włoski deser - tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (435) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 22 na 23 maja 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 22 na 23 maja 2:45
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 22 na 23 maja 3:15
- Ewa gotuje (396) - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 7:00
- Ewa gotuje (397) - magazyn kulinarny - piątek, 23 maja 7:30
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 23 na 24 maja 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 23 na 24 maja 2:45
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 23 na 24 maja 3:15
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - sobota, 24 maja 7:30
- Ewa gotuje (533) - magazyn kulinarny - sobota, 24 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja