Ewa gotuje (468)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana też minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 21 września za 3 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana także minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. Danie główne stanowią podpłomyki z ciasta chlebowego. Prowadząca upiecze je według receptury, którą poznała w rodzinnym domu, a przyrządzi je tak, jak robi się włoską pizzę. Po obiedzie Ewa zaserwuje prawdopodobnie najbardziej znany, włoski deser - tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 7:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:00
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:45
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 3:15
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 7:30
- Ewa gotuje (536) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (548) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 11:00
- Ewa gotuje (504) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 września 2:45
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 września 3:15