Ewa gotuje (468)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana też minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
Ewa Wachowicz zaprasza widzów na potrawy ze słonecznej Italii. Przygotowuje je jednak z polskich składników. Przystawką jest ribollita, zwana także minestra di pane, czyli po prostu zupa chlebowa. Danie główne stanowią podpłomyki z ciasta chlebowego. Prowadząca upiecze je według receptury, którą poznała w rodzinnym domu, a przyrządzi je tak, jak robi się włoską pizzę. Po obiedzie Ewa zaserwuje prawdopodobnie najbardziej znany, włoski deser - tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (442) - magazyn kulinarny - dziś, 20 lipca 10:55
- Ewa gotuje (443) - magazyn kulinarny - dziś, 20 lipca 11:25
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 lipca 2:00
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 20 na 21 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (308) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 21 lipca 7:30
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 lipca 2:00
- Ewa gotuje (407) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (520) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 lipca 2:45
- Ewa gotuje (521) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 lipca 3:10
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 21 na 22 lipca 4:05