Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (332) - magazyn kulinarny - dziś, 22 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 22 na 23 sierpnia 3:10
- Ewa gotuje (545) - magazyn kulinarny - sobota, 23 sierpnia 7:30
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - sobota, 23 sierpnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 sierpnia 2:30
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 sierpnia 2:45
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 23 na 24 sierpnia 3:10
- Ewa gotuje (448) - magazyn kulinarny - niedziela, 24 sierpnia 11:00 i 1 późniejsza emisja