Ewa gotuje (478)
W skrócie: | Ewa Wachowicz pokazuje, jak zamienić resztki ze świątecznego stołu w doskonałe potrawy. Jako przystawkę proponuje krem z pieczonego zielonego groszku. Danie główne stanowi kasza jaglana z jabłkami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 9 maja za 6 dni |
7:10 | Nowa TV |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W dzisiejszym odcinku Ewa Wachowicz prezentuje jak wykorzystać pozostałości ze świątecznego stołu i zamienić je w doskonałe potrawy. Jako przystawkę proponuje niecodzienny orientalny krem z pieczonego zielonego groszku. Danie główne stanowi kasza jaglana z jabłkami. Natomiast uwieńczeniem posiłku jest deser w postaci lekkiego i szybkiego w przygotowaniu sernika w pucharkach.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 7:10
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 7:35
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 2:35
- Ewa gotuje (426) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 2:45
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 3:15
- Ewa gotuje (506) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 6:00
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 10:05
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 11:30
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 maja 2:30
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 maja 2:45