Ewa gotuje (312)
W skrócie: | Prowadząca postanowiła przypomnieć kilka przepisów z PRL- u. Przygotuje m.in. smalec wieprzowy z jabłkiem i smażoną cebulką, flaczki z boczniaków, "schaboszczaki" z mortadeli oraz sera żółtego. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Prowadząca postanowiła przypomnieć kilka przepisów, które gościły na naszych stołach w czasach PRL-u. Kulinarną wędrówkę w przeszłość rozpocznie od przygotowania domowego smalcu wieprzowego - z jabłkiem i smażoną cebulką. Później Ewa Wachowicz ugotuje danie barowe - flaczki, ale przyrządzi je z boczniaków. Na drugie będą "schaboszczaki" z... mortadeli oraz sera żółtego. Ewa poda je z jajem sadzonym, ziemniakami z wody i marchewką z groszkiem. Z kolei na deser przygotuje kogel-mogel z sokiem cytrynowym i owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:00
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:45
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 3:15
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - czwartek, 18 września 7:30
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 7:30
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:45
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 3:15
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 7:30