Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 25 października za 13 dni |
11:30 | Polsat |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
W sentymentalnym odcinku Ewa Wachowicz wraca do tradycyjnych przepisów z przeszłości. Na początku przygotowuje garusa - gęstą zupę owocową z jabłek i gruszek. Potrawa była niegdyś popularna na Śląsku, w Małopolsce oraz na Kielecczyźnie i podawana z ziemniakami oraz zrumienioną cebulką. Później serwuje klasyczną babkę ziemniaczaną, której regionalne wersje różnią się dodatkami, choć kluczowym składnikiem zawsze są ziemniaki. Na deser proponuje słodkie placuszki dyniowe z domowym musem z brzoskwiń oraz chleb ze śmietaną i cukrem - przysmak z dzieciństwa autorki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 października 2:00
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 12 na 13 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 2:30
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (543) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 3:05
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 3:55
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 7:30
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (544) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:35