Ewa gotuje (552)

Ewa gotuje (552)

magazyn kulinarny Polska 2025   od 7 lat
W skrócie:Ewa Wachowicz spędza czas w Tatrach. Gotuje rosół na jagnięcinie. Na danie główne robi bryndziołki, czyli pierogi na góralską nutę - z bryndzą i oscypkiem. Po obiedzie piecze kołacz na słodko.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
sobota, 18 października
za 5 dni
11:30 Polsat

Opis

Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.

Ewa Wachowicz, która tym razem spędza czas w Tatrach, ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie - z dużą ilością warzyw i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na danie główne zrobi bryndziołki, czyli pierogi na góralską nutę - z bryndzą i oscypkiem, okraszone zrumienioną cebulką. Po obiedzie prowadząca upiecze kołacz na słodko - z białym serem. Gościem odcinka ponownie będzie Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.

Zobacz także