Ewa gotuje (552)
W skrócie: | Ewa Wachowicz spędza czas w Tatrach. Gotuje rosół na jagnięcinie. Na danie główne robi bryndziołki, czyli pierogi na góralską nutę - z bryndzą i oscypkiem. Po obiedzie piecze kołacz na słodko. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 18 października za 5 dni |
11:30 | Polsat |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
Ewa Wachowicz, która tym razem spędza czas w Tatrach, ugotuje tradycyjny rosół na jagnięcinie - z dużą ilością warzyw i dodatkiem kaszy jęczmiennej. Na danie główne zrobi bryndziołki, czyli pierogi na góralską nutę - z bryndzą i oscypkiem, okraszone zrumienioną cebulką. Po obiedzie prowadząca upiecze kołacz na słodko - z białym serem. Gościem odcinka ponownie będzie Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 2:00
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 2:30
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (543) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 3:05
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 października 3:55
- Ewa gotuje (457) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 października 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (544) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 2:35
- Ewa gotuje (545) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 14 na 15 października 3:05
- Ewa gotuje (458) - magazyn kulinarny - środa, 15 października 7:30