Ewa gotuje (550)
| W skrócie: | Przebywająca na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej Ewa Wachowicz przygotuje awanturkę, czyli pastę serowo-rybną. Do kolejnej potrawy, żurku na wędzonce, prowadząca dorzuci leśne grzyby. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 27 grudnia za 7 dni |
7:50 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
Przebywająca na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej Ewa Wachowicz przygotuje awanturkę, czyli pastę serowo-rybną. Jednym ze składników będzie wędzony pstrąg z Ojcowa. Kolejną potrawą będzie żurek na wędzonce, do którego prowadząca dorzuci leśne grzyby. Na danie główne zrobi tartę w wersji na słono - z kapustą kiszoną i kurkami. Na deser zaproponuje zaś regionalne ciasto o nazwie marchwiak. W programie Ewa Wachowicz gości Iwonę Gibas z Zarządu Województwa Małopolskiego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 2:00
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 2:50
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 grudnia 3:20
- Ewa gotuje (548) - magazyn kulinarny - dziś, 20 grudnia 7:30
- Ewa gotuje (549) - magazyn kulinarny - dziś, 20 grudnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (561-ost.) - magazyn kulinarny - dziś, 20 grudnia 11:30
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 grudnia 3:35
