Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 4 października za 13 dni |
10:55 | Polsat |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
Przebywająca na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej Ewa Wachowicz przygotuje awanturkę, czyli pastę serowo-rybną. Jednym ze składników będzie wędzony pstrąg z Ojcowa. Kolejną potrawą będzie żurek na wędzonce, do którego prowadząca dorzuci leśne grzyby. Na danie główne zrobi tartę w wersji na słono - z kapustą kiszoną i kurkami. Na deser zaproponuje zaś regionalne ciasto o nazwie marchwiak. W programie Ewa Wachowicz gości Iwonę Gibas z Zarządu Województwa Małopolskiego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (451) - magazyn kulinarny - dziś, 21 września 10:50
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - dziś, 21 września 11:20
- Ewa gotuje (469) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 21 na 22 września 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 września 7:30
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 22 na 23 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (506) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 22 na 23 września 2:45
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 22 na 23 września 3:15
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 22 na 23 września 3:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (442) - magazyn kulinarny - wtorek, 23 września 7:30
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 września 2:30 i 1 późniejsza emisja