Ewa gotuje (493)
| W skrócie: | Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje orientalny krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. Na deser prowadząca upiecze łatwe do naśladowania ciasto ucierane z kaszą manną i śliwkami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 3:15
