Ewa gotuje (295)

Ewa gotuje (295)

magazyn kulinarny Polska 2017   od 7 lat
W skrócie:Potrawy kuchni studenckiej. Prowadząca przyrządzi pożywne śniadanie, złożone z bagietki i jajecznicy na szynce. Na obiad zaserwuje skrzydełka z kurczaka na ryżu, podane z surówką z białej rzodkwi.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 23 lipca
jutro
4:30 Polsat Rodzina
środa, 24 lipca
pojutrze
3:00 Polsat Rodzina

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

W tym odcinku będą królować potrawy kuchni studenckiej. Ewa zacznie od przygotowania zapiekanki z jajem, czyli pożywnego śniadania, złożonego z bagietki i jajecznicy na szynce. Na danie główne będą jednogarnkowe skrzydełka z kurczaka na ryżu, podane z surówką z białej rzodkwi. Z kolei na deser przebój akademików, czyli naleśniki na słodko. Tym razem jednak ciasto naleśnikowe powstanie na mące gryczanej.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także