
CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 24.05.2025
- 6:00M jak mięso 2 (10)
serial dokumentalny
Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
- 6:30Sowa gotuje: Italia na talerzu (13)
magazyn kulinarny
Znany i lubiany szef kuchni przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. Na stole pojawią się m.in. risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
6:45
Nie tylko kimchi (2)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
7:15
8:00
Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
8:25
M jak mięso 6: Zupy (2)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
8:55
Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2)magazyn kulinarny
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
9:25
ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Jaja (6)magazyn kulinarny
Marieta Marecka bierze na warsztat klasyki kuchni meksykańskiej. Mistrzyni sztuki kulinarnej pokaże, jak przygotować idealną tortillę, przyrządzi albondigas con chipotle, chicharrón i picadillo.
9:55
Nie tylko kimchi (4)magazyn kulinarny
Min i Kuba to polsko-koreańskie małżeństwo. Prowadzą kilka restauracji i wciąż są głodni wyzwań. Odkrywają przed widzami tajniki koreańskiego menu i zdradzają zasady azjatyckiego savoir-vivre'u.
- 10:25Dzień dobry, śniadanie 2: Śniadanie świąteczne (1)
magazyn kulinarny
Martyna Chomacka proponuje porcję przepisów na pierwszy posiłek dnia. Przyrządzi dania, które wzmocnią odporność i zadziałają prozdrowotnie. Zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc.
10:50
Sachie w Nowej Zelandii (1)serial dokumentalny
Szefowa kuchni Sachie Nomura wyrusza w pełną inspiracji i nowych smaków podróż, podczas której odkrywa lokalne specjały. Każdy odcinek to wizyta w jednym regionie. Sachie gotuje również wybrane dania.
- 11:20Świat szefów kuchni (8)
serial dokumentalny
Spotkania z kucharzami z różnych krajów. Łączy ich to, że kulinarne wykształcenie zdobyli we Francji i tu otworzyli swoje restauracje. W pracy wykorzystują inspiracje z dwóch różnych kultur.
12:25
James Martin: hiszpańska przygoda (7)serial dokumentalny
Brytyjski szef kuchni podróżuje po Hiszpanii, by odkrywać lokalne smaki, restauracje, przepisy i tradycje. James Martin zatrzymuje się m.in. w San Sebastian, Asturii czy Santiago de Compostela.
- 13:25Premiera: Jamie Oliver: gotuj sezonowo (3)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni podpowiada, jak wykorzystać sezonowe składniki. Zachęca do zakładania upraw i zakupów na targach. Przygotuje sałatki, tarty, dania z grilla, ciasta, gulasze oraz przetwory.
- 14:25Bosacka daje radę 3: Bez cukru (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Przygotowuje zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
14:55
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
15:25
ABC gotowania - kuchnia włoska (10)magazyn poradnikowy
Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań.
15:55
Dzień dobry, obiad: Współczesne obiadowe klasyki (1)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokazuje, jak w krótkim czasie i bez zbędnego wysiłku można wyczarować coś pysznego. Na stole tym razem zagoszczą obiadowe klasyki z nowoczesnym twistem.
16:25
Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
17:00
M jak mięso 7 (4)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji czy Meksyku.
- 17:30Bosacka daje radę 3: Bez cukru (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Przygotowuje zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
- 18:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: Murcja - gastronomia kartagińskiej Hiszpanii (8)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
19:00
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (6)magazyn kulinarny
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
19:25
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
20:00
Premiera: Eva Longoria w poszukiwaniu meksykańskich smaków (3)serial dokumentalny
Meksyk to miejsce prekolumbijskiej cywilizacji i oryginalnej kultury. Eva Longoria podróżuje po kraju, z którego pochodzi jej rodzina. Odkrywa gastronomiczne tradycje i współczesną kuchnię.
20:50
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Irlandia (6)serial dokumentalny
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
21:45
M jak mięso 6: Mięsa z kością (4)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
22:15
Dzień dobry, obiad: Współczesne obiadowe klasyki (1)magazyn kulinarny
Martyna Chomacka pokazuje, jak w krótkim czasie i bez zbędnego wysiłku można wyczarować coś pysznego. Na stole tym razem zagoszczą obiadowe klasyki z nowoczesnym twistem.
- 22:45Bosacka daje radę 3: Bez cukru (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Przygotowuje zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
23:15
Słodka jak Sugar 3: Czekolada (1)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz odkryje przed widzami tajemnice czekolady. Podzieli się przepisami na desery z wykorzystaniem kakaowego rarytasu, który cenią zarówno dietetycy, jak i smakosze.
23:45
Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)magazyn kulinarny
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
0:15
Zgrillowani 3: Zupa rybna i luzowany łosoś (6)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
0:45
Kulinarne odkrycia Johna Torode - Irlandia (6)serial dokumentalny
Znany szef kuchni szuka tradycyjnych smaków, przepisów i miejsc, gdzie serwuje się wyborne posiłki. Podczas pełnej wrażeń podróży John Torode m.in. zagląda do przytulnych pubów na wybrzeżu.
1:40
ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)magazyn poradnikowy
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
- 2:10Jakubiak lokalnie (4)
magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak w każdym z odwiedzanych regionów szuka charakterystycznych produktów lub potraw. Następnie przygotowuje z nich trzy dania.
2:45
David w Europie 3 (15)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:15
Desery Dekera 3 (10)magazyn kulinarny
Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
3:45
Grillowa Polana (11)serial dokumentalny
Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (3)magazyn kulinarny
Marta Dymek kolejny raz udowadnia, że w jej kuchni nie ma rzeczy niemożliwych. Autorka książek i blogerka podzieli się z widzami swoimi oryginalnymi pomysłami na pyszne roślinne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (12)magazyn kulinarny
Marieta Marecka proponuje szybkie potrawy na tzw. babskie spotkania. Na początek proponuje bruschettę. Po daniu głównym nie zrezygnuje z deseru. Tym razem będzie to ciasto z pomarańczami i kremem.
- 5:30Ugotuj mi, mamo! (4)
magazyn kulinarny
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI