Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 24 maja za 10 dni |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Bosacka daje radę: Pierogi (2) - magazyn poradnikowy - dziś, 14 maja 16:55
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 8:00
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 16:25
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - sobota, 24 maja 16:25