ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.1 (5)
magazyn poradnikowy Polska 2022
| W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| niedziela, 30 listopada za 4 dni |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Faszerowane (3) - magazyn poradnikowy - sobota, 29 listopada 8:00
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Zupy (4) - magazyn poradnikowy - sobota, 29 listopada 8:25
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6) - magazyn poradnikowy - niedziela, 30 listopada 8:25
