
CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 20.05.2025
6:00
Zgrillowani 3: Warzywne wyzwanie (7)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
- 6:35Fabryka smaków Ainsleya (1)
magazyn kulinarny
Pasjonat sztuki kulinarnej Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania. Udowadnia, że smakowite potrawy, nawet te ostro przyprawione, to patent na poprawę humoru.
7:30
Jakubiak rozgryza... (11)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
7:45
Dzień dobry, śniadanie: Chrupiące kanapki (1)magazyn kulinarny
Finalistka "Master Chefa" Marta Chomacka podzieli się przepisami na pyszne śniadania w słodkiej lub słonej odsłonie. Można je przygotować w krótkim czasie i serwować o dowolnej porze.
8:15
10:15
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (25)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
10:40
David Rocco w zaciszu domowej kuchni (26)serial dokumentalny
David Rocco zaprasza do domowej kuchni. Pokaże, jak gotuje we własnym domu razem z rodziną i przyjaciółmi. Przygotuje zarówno potrawy z dzieciństwa, jak i ciekawe dania zapamiętane z licznych podróży.
- 11:10Sowa gotuje: Italia na talerzu (13)
magazyn kulinarny
Znany i lubiany szef kuchni przygotowuje włoskie dania. Inspirację czerpie z klasyki kina. Na stole pojawią się m.in. risotto, słodka beza, prawdziwie włoskie śniadanie czy comber jagnięcy.
11:15
12:15
M jak mięso 5: Kurczak (3)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
12:50
Zgrillowani (6)magazyn kulinarny
Mistrzowie w przyrządzaniu mięsa, Andrzej Andrzejczak i Jerzy Sobieniak, przyrządzają różnorodne przysmaki. Na stole pojaiwą się szaszłyki z łososia, steki z arbuza czy bakłażany z sosem tahini.
13:20
Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (3)magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
13:50
Jamie Oliver - jednogarnkowe cuda (4)magazyn kulinarny
Mistrz kulinarny pokazuje, jak przy minimalnym wysiłku osiągnąć smakowity efekt. Prezentuje przepisy na dania dla całej rodziny, których przygotowanie nie wiąże się ze stertą naczyń do zmywania.
14:20
ABC gotowania - kuchnia grecka: Dipy (5)magazyn poradnikowy
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
14:50
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Bangkok (6)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
15:25
Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę: Phnom Penh - stolica Kambodży (7)serial dokumentalny
Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok.
- 15:55Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo (15)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
16:55
Bosacka daje radę: Jajka (6)magazyn poradnikowy
W sklepach na konsumentów czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak znaleźć zdrowe produkty.
17:20
Słodka jak Sugar 2 (3)magazyn kulinarny
Agata Stankiewicz pokaże, jak zrobić eklery na dwa sposoby i przygotować wuzetkę. Na stół trafią też mus czekoladowy, tort bezowy i ciasto z kruszonką oraz azjatyckie słodkości i desery wegańskie.
- 17:50Fabryka smaków Ainsleya (1)
magazyn kulinarny
Pasjonat sztuki kulinarnej Ainsley Harriott zaprasza przyjaciół do wspólnego gotowania. Udowadnia, że smakowite potrawy, nawet te ostro przyprawione, to patent na poprawę humoru.
18:50
Nico wrzuca na ruszt (1)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
19:20
M jak mięso 6: Dziczyzna (7)serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
- 19:50Bosacka daje radę 3: Bez cukru (1)
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.
20:25
Zgrillowani 3: Deska mięs i warzyw (8)magazyn kulinarny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
- 21:00Anthony Bourdain: Bez rezerwacji 7: Haiti (3)
serial dokumentalny
Kolejna seria programów, w których Anthony Bourdain podróżuje po świecie, w poszukiwaniu kulinarnych przysmaków. Tym razem smakosz globtroter odwiedzi m.in. Haiti, Japonię, Kubę i Brazylię.
21:55
U sąsiadów w kuchni 11 (8)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
22:25
U sąsiadów w kuchni 11 (9)serial dokumentalny
Dalszy ciąg podróży szlakiem lokalnych smaków. Poznamy firmy produkujące żywność według tradycyjnych receptur i dowiemy się, jakie dania królują na stołach mieszkańców różnych stron świata.
- 23:00Hiszpańskim szlakiem z Gonzalo: A Coruna - niezwykłe smaki morza (13)
serial dokumentalny
Argentyńczyk Gonzalo D'Ambrosio od 2007 roku mieszka w Madrycie. Przemierza Hiszpanię, by odrywać bogatą kulinarną tradycję różnych regionów i charakterystyczne dla nich potrawy oraz przysmaki.
0:00
Luke Nguyen w Indiach (3)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
0:35
Luke Nguyen w Indiach (4)serial dokumentalny
Ciekawy świat mistrz kulinarny rusza na kolejną azjatycką wyprawę. Przemierzy setki kilometrów, do Bengaluru, wielkiej aglomeracji na południu kraju, po Chennai, które dawniej znane było jako Madras.
1:10
Nico wrzuca na ruszt (1)magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
1:40
Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (4)serial dokumentalny
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
2:10
Jakubiak rodzinnie 2 (10)magazyn poradnikowy
Gotowanie jest znakomitym pretekstem do spędzania czasu z rodziną. Znany szef kuchni Tomasz Jakubiak z krewnymi i przyjaciółmi zaprezentuje proste pomysły na śniadanie, obiad i kolację.
2:45
David w Europie 3 (11)magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
3:20
Grillowa Polana (10)serial dokumentalny
Andrzej Polan pokaże, jak urozmaicić potrawy z grilla. Udowodni, że zwykły posiłek może stać się wyrafinowaną ucztą. W każdym odcinku uda się w inne miejsce Polski w poszukiwaniu lokalnych tradycji.
3:55
Jakubiak rozgryza... (18)magazyn kulinarny
Najciekawsze fragmenty podróży Tomka Jakubiaka po Europie i Azji. Nie brakowało czasu na wykorzystanie domowych przepisów i gotowanie potraw inspirowanych daniami typowymi dla regionu.
4:20
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (11)magazyn kulinarny
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
4:55
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (8)magazyn kulinarny
Prowadząca dzieli się pomysłami na oszczędne zakupy i smaczne dania. Prezentuje m.in. przepisy na potrawy wielkanocne i posiłki z grilla. Przekonuje, że gotowanie z dziećmi może być przyjemnością.
5:30
Czy na pewno umiesz gotować? 8 (12)reality show
Andrzej Polan pomaga osobom, które wysoko oceniają swoje kulinarne umiejętności. Nie wiedzą, że najbliżsi mają dość ich kuchni. Uczestnik dostaje od szefa kuchni wskazówki, jak udoskonalić potrawy.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI