Smakuj świat z Pascalem: Algieria (12)
W skrócie: | Pascal rusza na Czarny Ląd. Kulinarną przygodę rozpoczyna w Algierze, gdzie przyrządza szarlotkę bakłażanowo-mięsną. Następnie udaje się do portu w Tipazie, gdzie degustuje rybę z grilla. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Pascal Brodnicki po raz kolejny udowodni, że niestraszne mu gotowanie w najdalszych zakątkach świata. W każdym odcinku podzieli się z widzami oryginalnymi przepisami różnych potraw. Wraz z miejscowymi amatorami dobrego jedzenia przygotuje lokalne przysmaki.
Pascal po raz kolejny wyrusza na Czarny Ląd. Kulinarną przygodę rozpoczyna w Algierze, gdzie przyrządza szarlotkę bakłażanowo-mięsną. Kucharz odwiedza także najstarsze stoisko daktyli w mieście. Następnie udaje się na prawdziwy połów. Mistrz kuchni smakuje w porcie w Tipazie pyszną rybę z grilla podaną ze smażonymi warzywami. Pascal odwiedza fermę dromaderów. Udaje mu się odnaleźć jedynego rzeźnika w Bou Saadzie, który zdradzi lecznicze właściwości mięsa z wielbłądów. Dobra passa wyjazdu niespodziewanie dobiega końca... Pascal przechodzi poważny wypadek. Mimo kłopotów ze zdrowiem na plantacji palm przygotowuje prawdziwie algierską zupę z grochu i bobu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Pascal Brodnicki gospodarz
Zobacz także
- Smakuj świat z Pascalem (8/12) - reality show - niedziela, 21 września 18:15 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (3/12) - reality show - noc niedz./pon., 21 na 22 września 5:05
- Smakuj świat z Pascalem (9/12) - reality show - niedziela, 28 września 18:15 i 1 późniejsza emisja
- Smakuj świat z Pascalem (4/11) - reality show - noc niedz./pon., 28 na 29 września 5:05