0-9
13 Ulica
A
ale kino+AMCAnimal PlanetATM RozrywkaAXNAXN BlackAXN SpinAXN White
B
BBC BritBBC EarthBBC FirstBBC LifestyleBoomerang
C
CANAL+ 1CANAL+ 4KCANAL+ DokumentCANAL+ FamilyCANAL+ FilmCANAL+ PremiumCANAL+ SerialeCANAL+ SportCANAL+ Sport 2CANAL+ Sport 3CANAL+ Sport 4Cartoon NetworkCBS EuropaCBS RealityCI PolsatCinemaxCinemax 2Comedy Central
D
Discovery ChannelDiscovery HistoriaDiscovery LifeDiscovery ScienceDisney ChannelDisney JuniorDisney XDDomo+DTX
E
Eleven Sports 1Eleven Sports 2Eleven Sports 3Eleven Sports 4Epic DramaEurosport 1Eurosport 2Extreme
F
Filmbox ActionFilmBox ArthouseFilmBox Extra HDFilmBox FamilyFilmBox Premium HDFokus TVFood NetworkFOXFOX Comedy
H
HBOHBO 2HBO 3HGTVHISTORYHISTORY 2
I
ID
K
Kino PolskaKino TVKuchnia+
L
Lifetime
M
Metro TVMezzoMiniMini+MTV Polska
N
Nat Geo PeopleNational Geo.Nat. Geo. WildNickelodeonNicktoonsNowa TVnSport+
P
Paramount ChannelPLANETE+Polonia 1PolsatPolsat 2Polsat CafePolsat Comedy C. E.Polsat DokuPolsat FilmPolsat GamesPolsat NewsPolsat PlayPolsat RodzinaPolsat SerialePolsat SportPolsat Sport ExtraPolsat Sport FightPolsat Sport NewsPolsat Sport Premium 1Polsat Sport Premium 2Polsat Viasat ExplorePolsat Viasat HistoryPolsat Viasat Nature
R
Romance TV
S
SCI FISportKlubStopklatkaSundance TVSuper PolsatSuperstacja
T
Tele 5TLCTNTTravelTTVTV 4TV 6TV PulsTV Puls 2TV RepublikaTV TrwamTVNTVN 7TVN FabułaTVN StyleTVN TurboTVN24TVN24 BiSTVP 1TVP 2TVP ABCTVP DokumentTVP HDTVP HistoriaTVP InfoTVP KulturaTVP Kultura 2TVP PoloniaTVP RozrywkaTVP SerialeTVP SportTVS
W
WP
Z
Zoom TV
Smakuj świat z Pascalem (7/9)

Smakuj świat z Pascalem (7/9)

reality show Polska 2012   b.o.
W skrócie:Kolejnym przystankiem kulinarnej podróży Pascala Brodnickiego jest Laos, którego kuchnia słynie z nietypowych składników. Jada się tu kwiaty, owady, żaby, kijanki, kokony owadów i wiewiórki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 11 grudnia
za 8 dni
16:15 Travel
poniedziałek, 14 grudnia
za 11 dni
15:45 Travel

Opis

Mistrz kuchni Pascal Brodnicki pokazuje widzom, jak zastąpić tradycyjne dania azjatyckimi potrawami. Udowadnia, że przygotowanie oryginalnego obiadu jest proste i nie musi wiele kosztować. W poszukiwaniu inspiracji kulinarnych wyrusza do Wietnamu, Laosu i Tajlandii. Robi zakupy na tamtejszych targach, przyrządza i sprzedaje przekąski na ulicy i pracuje na plantacji ryżu. Aby się sprawdzić, przygotowuje egzotyczne dania dla swoich azjatyckich gospodarzy. Próbuje grillowanego gekona i pieczonych larw mrówek, przyjmuje też zaproszenie na nietypowe łowy.

Kolejnym przystankiem kulinarnej podróży Pascala Brodnickiego jest Laos, którego kuchnia słynie z nietypowych składników. Jada się tu kwiaty, owady, żaby, kijanki, kokony owadów, jaszczurki gekony a nawet mięso wiewiórek. Smażone algi, khai pene, to kulinarny znak firmowy Luang Prabang, miasta położonego na północy kraju. W Laosie setki rodzin utrzymuje się ze zbioru wodorostów. Podróżujący kucharz przekonał się, na czym polega ich praca. Przez kilka godzin zbierał z dna Mekongu algi, po czym ciął je i wałkował na długie płaty.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także