Makłowicz w drodze (6/10)
W skrócie: | Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 12 października za 4 dni |
12:10 | Food Network |
Opis
Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz obowiązkowo odwiedza miejskie targi, których w stolicy Kambodży nie brakuje. Na jednym kupuje naczynia do gotowania, na drugim przebiera w wiktuałach, na trzecim podziwia kolonialną francuską architekturę. Po całym dniu zwiedzania kucharz zamawia drinka w historycznym Klubie Zagranicznych Korespondentów, słynną zupę Tom Yum Kung w restauracji o tej samej nazwie, odwiedza pałac królewski i gotuje wieprzowinę w karmelu z jajkami na twardo.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze (8/11) - magazyn kulinarny - dziś, 8 października 16:15
- Makłowicz w drodze (9/11) - magazyn kulinarny - dziś, 8 października 16:50
- Makłowicz w drodze (10/11) - magazyn kulinarny - dziś, 8 października 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (4/10) - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 12:15
- Makłowicz w drodze (5/10) - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 12:50
- Makłowicz w drodze (7/10) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 października 12:45
- Makłowicz w drodze (11) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 9:55 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (1/7) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 10:25 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (2/7) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 11:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (3/7) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 października 11:35