Makłowicz w drodze (1/3)
W skrócie: | Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 2 maja pojutrze |
4:15 | Food Network |
sobota, 10 maja za 10 dni |
12:20 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert przyjeżdża do Wiednia, gdzie wspomina zimowe Igrzyska Olimpijskie z 1976 roku, zwiedza cesarski Hofburg i zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią. Gulasz z polentą czy Wiener Schnitzel to z kolei dania tradycyjne, których można spróbować w gospodzie działającej na Starym Mieście od 1536 roku. Własną sztukę kulinarną Robert prezentuje na przykładzie cielęcej wątróbki po tyrolsku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (3/7) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 16:15
- Makłowicz w drodze (4/7) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 16:50
- Makłowicz w drodze (5/7) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 17:25
- Makłowicz w drodze (5/10) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (6/10) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 19:35 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (2/3) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 2 na 3 maja 4:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w drodze (3/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 9:20
- Makłowicz w drodze (4/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 9:55
- Makłowicz w drodze (7/10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 11:35