Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6)
magazyn kulinarny Polska 2022
| W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| niedziela, 2 listopada za 7 dni |
9:30 | CANAL+ Kuchnia |
| piątek, 7 listopada za 12 dni |
11:45 | Stopklatka |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1) - magazyn kulinarny - dziś, 26 października 9:00
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - dziś, 26 października 9:30
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Owoce morza na Istrii (1) - magazyn kulinarny - piątek, 31 października 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 9:00
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 9:30 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - niedziela, 2 listopada 9:00 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
