Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 8 września za 11 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1) - magazyn kulinarny - piątek, 5 września 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - piątek, 5 września 15:25
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 września 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 września 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 września 15:25