Jakubiak rozgryza Chorwację: Owoce morza na Istrii (1)
magazyn kulinarny Polska 2022
| W skrócie: | Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| piątek, 31 października za 5 dni |
11:45 | Stopklatka |
| poniedziałek, 3 listopada za 8 dni |
11:05 | Stopklatka |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Mistrz sztuki kulinarnej wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, wyrabia słone sery, hoduje ostrygi i łowi dorady.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1) - magazyn kulinarny - dziś, 26 października 9:00
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - dziś, 26 października 9:30
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 9:00
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - sobota, 1 listopada 9:30 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - niedziela, 2 listopada 9:00 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - niedziela, 2 listopada 9:30 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
