Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 22 września za 13 dni |
11:45 | Stopklatka |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - dziś, 9 września 15:25
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Owoce morza na Istrii (1) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 11:45 i 1 późniejsza emisja