Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Mistrz kuchni wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi i łowi dorady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 1 sierpnia dziś |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Mistrz sztuki kulinarnej wyrusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Pokaże, jak uprawia się kapary, wyrabia słone sery, hoduje ostrygi i łowi dorady.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 4 sierpnia 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 4 sierpnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 5 sierpnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - środa, 6 sierpnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 7 sierpnia 15:25 i 1 późniejsza emisja