Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
| W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 11:05
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 11:45 i 1 późniejsza emisja
