Ewa gotuje (450)
W skrócie: | Prowadząca przygotuje zupę krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek sezonu grillowego, który oficjalnie zaczyna się w nadchodzący długi majowy weekend Ewa Wachowicz zaproponuje potrawy z rusztu. Jako wstęp do posiłku przygotuje zupę-krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga - z boczkiem i szparagami, które poda z kolorowymi sałatami z marynowanymi buraczkami oraz filetami cytrusów. Uwieńczeniem wiosennej uczty będzie deser, czyli krem czekoladowy z musem malinowym, na bazie malin mrożonych, i świeżymi owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (386) - magazyn kulinarny - dziś, 16 maja 7:00
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - dziś, 16 maja 7:30
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 2:45
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 16 na 17 maja 3:15
- Ewa gotuje (351) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 7:30
- Ewa gotuje (532) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (542) - magazyn kulinarny - sobota, 17 maja 11:05
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:30 i 2 późniejsze emisje
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 2:45
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 17 na 18 maja 3:15