Ewa gotuje (450)
| W skrócie: | Prowadząca przygotuje zupę krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 6 stycznia za 14 dni |
2:45 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek sezonu grillowego, który oficjalnie zaczyna się w nadchodzący długi majowy weekend Ewa Wachowicz zaproponuje potrawy z rusztu. Jako wstęp do posiłku przygotuje zupę-krem z zielonej sałaty i szpinaku, zagęszczoną włoskim serem mascarpone i podaną z podhalańską bryndzą. Na drugie danie upiecze na grillu roladki z pstrąga - z boczkiem i szparagami, które poda z kolorowymi sałatami z marynowanymi buraczkami oraz filetami cytrusów. Uwieńczeniem wiosennej uczty będzie deser, czyli krem czekoladowy z musem malinowym, na bazie malin mrożonych, i świeżymi owocami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (470) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 grudnia 2:00
- Ewa gotuje (471) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (434) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (435) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 23 na 24 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (382) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 grudnia 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 grudnia 2:40
- Ewa gotuje (383) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 grudnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 24 na 25 grudnia 3:05
- Ewa gotuje (384) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 grudnia 2:40 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (438) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 grudnia 2:50
