Ewa gotuje (544)

Ewa gotuje (544)

magazyn kulinarny Polska 2025   od 7 lat
W skrócie:Ewa Wachowicz postanowiła przygotować okroszkę. Chłodnik ten robi się na kwasie chlebowym, dodając ogórki, jajka i mięso. Na drugie danie będą klopsy w sosie cytrynowym, a na deser - pianki jogurtowe.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Prowadząca wraca po przerwie, przedstawiając widzom swoje doświadczenia kulinarne, wzbogacone o doświadczenia ze styczniowej wyprawy na Antarktydę. Podczas tej podróży zdobyła szczyt Mount Sidley, co pozwoliło jej skompletować Koronę Wulkanów Ziemi. To wyjątkowe doświadczenie wpłynęło na jej podejście do natury i gotowania, co zostanie odzwierciedlone w wiosennych odcinkach programu. Ewa zamierza skupić się na niemarnowaniu żywności, życiu w zgodzie z naturą i odpowiedzialności za środowisko. Przepisy będą prezentowane w nowoczesnym wydaniu z akcentem na potrawy fusion, łączące polskie smaki z kuchniami z całego świata, w tym również dania wegetariańskie.

Tym razem Ewa Wachowicz postanowiła przygotować zupę na zimno o nazwie okroszka. Chłodnik ten robi się na kwasie chlebowym, dodając do niego ogórki, jajka i mięso. Na drugie danie będą klopsy w sosie cytrynowym, podane z ryżem i marchewką. Po obiedzie prowadząca zrobi domową lemoniadę, zaś na deser zaproponuje mocno schłodzone pianki jogurtowe z owocami.

Zobacz także