Ewa gotuje (4)
W skrócie: | Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego i bryndzy, którą przyprawi anchois. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz jedzie do Krakowa, gdzie przygotuje typowe dla Małopolski potrawy. W pierwszej kolejności przyrządzi liptauera, czyli pastę kanapkową z sera białego oraz bryndzy, którą przyprawi anchois i suszoną papryką. Na obiad poda barszcz czerwony na świeżych burakach oraz ozorek w sosie chrzanowym. Na deser Ewa upiecze tort migdałowy z kremem morelowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (410) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 2:35
- Ewa gotuje (426) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 2:45
- Ewa gotuje (427) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 3:15
- Ewa gotuje (506) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 6:00
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 10:05
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 11:30
- Ewa gotuje (411) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 maja 2:30
- Ewa gotuje (428) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 maja 2:45
- Ewa gotuje (429) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 4 na 5 maja 3:15
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - niedziela, 5 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja