Ewa gotuje (495)
W skrócie: | Prowadząca zacznie od pochodzącej z Podkarpacia zupy, której bazę stanowi serwatka. Na danie główne proponuje gęsie udka konfitowane. Pokaże też, jak przyrządzić kruche ciasto przekładane powidłami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 21 maja jutro |
7:35 | Nowa TV |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Ze względu na obchody Narodowego Święta Niepodległości prowadząca zacznie od przygotowania dania wywodzącego się z kuchni regionalnej. Jest to pochodząca z Podkarpacia zupa, której bazę stanowi serwatka. Na danie główne Ewa Wachowicz proponuje gęsie udka konfitowane, czyli długo gotowane w tłuszczu w niezbyt wysokiej temperaturze. Przygotowując deser, pokaże zaś, jak przyrządzić kruche ciasto przekładane powidłami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 maja 2:05
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 19 na 20 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (492) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:10
- Ewa gotuje (493) - magazyn kulinarny - dziś, 20 maja 7:35
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 2:45
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 20 na 21 maja 3:15
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (494) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 7:10