Ewa gotuje (356)
W skrócie: | Potrawy kuchni śląskiej. Na początek będzie wodzionka z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski. Na deser przyrządzi kulki z płatków owsianych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 2:00
- Ewa gotuje (399) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (510) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 2:45
- Ewa gotuje (511) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 14 na 15 lipca 3:10
- Ewa gotuje (304) - magazyn kulinarny - wtorek, 15 lipca 7:30
- Ewa gotuje (400) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 lipca 2:00
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 lipca 2:45
- Ewa gotuje (513) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 15 na 16 lipca 3:10
- Ewa gotuje (305) - magazyn kulinarny - środa, 16 lipca 7:30