Ewa gotuje (356)
W skrócie: | Potrawy kuchni śląskiej. Na początek będzie wodzionka z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski. Na deser przyrządzi kulki z płatków owsianych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:45
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 3:15
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 7:30
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 7:30
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:00
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:45
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 3:15
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 7:30
- Ewa gotuje (536) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 8:00 i 1 późniejsza emisja