Ewa gotuje (356)
W skrócie: | Potrawy kuchni śląskiej. Na początek będzie wodzionka z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski. Na deser przyrządzi kulki z płatków owsianych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Tym razem Ewa Wachowicz uda się na Śląsk. Przygotuje specjały tamtejszej kuchni. Na początek będzie zupa "nic", czyli wodzionka. Przygotowuje się ją z pieczywa, wody, czosnku i smalcu. Na danie główne prowadząca upiecze schab sztygarski, nadziewany kiełbasą. Poda go z modrą kapustą i bratkartoflami, czyli odsmażanymi ziemniakami. Na deser przyrządzi zaś kulki z płatków owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (510) - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 10:10
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 27 na 28 kwietnia 2:30