Ewa gotuje (353)
W skrócie: | Gospodyni zdradzi przepisy na potrawy z chińskim akcentem. Do rosołu doda sos sojowy. W ramach drugiego dania przyrządzi rybę po kantoński. Marynowanego w soli i imbirze dorsza ugotuje na parze. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ze względu na widoczną wśród Polaków fascynacją kulturą Wschodu Ewa postanowiła przyrządzić dania z chińskim akcentem. Do tradycyjnego polskiego rosołu doda sos sojowy. Zupę zaserwuje na dwa sposoby: z makaronem, marchewką i pietruszką i na chińską modłę, czyli z makaronem ryżowym, kolendrą, papryczką chili i cytryną. W ramach drugiego dania Ewa zaserwuje rybę po kantoński. Marynowanego w soli i imbirze dorsza ugotuje na parze, a potem poda w towarzystwie ryżu cytrynowego i sałatki z ogórków. Na deser będą gofry z mleczkiem kokosowym i ananasem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (383) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 29 na 30 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 29 na 30 kwietnia 4:05
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:10
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 30 kwietnia na 1 maja 2:30
- Ewa gotuje (384) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 30 kwietnia na 1 maja 2:45
- Ewa gotuje (385) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 30 kwietnia na 1 maja 3:15
- Ewa gotuje (364) - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 7:00
- Ewa gotuje (365) - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 7:30
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 1 na 2 maja 2:30