Ewa gotuje (346)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:05
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:30
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:45
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 3:15
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 6:00
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:05
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:35
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 2:40
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:00
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:30