Ewa gotuje (346)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 15 na 16 czerwca 2:30
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 16 na 17 czerwca 2:30
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 16 na 17 czerwca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 16 na 17 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 16 na 17 czerwca 4:00
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 17 na 18 czerwca 2:30
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 17 na 18 czerwca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 17 na 18 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 18 na 19 czerwca 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 18 na 19 czerwca 3:15 i 1 późniejsza emisja