Ewa gotuje (346)
W skrócie: | Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje bulion na perlicy i giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 29 października za 14 dni |
3:05 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Z okazji święta niepodległości Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjny polski obiad. Na początek przygotuje aromatyczny bulion na perlicy oraz giczy cielęcej. Potem przyrządzi gęś faszerowaną kapustą kiszoną i boczkiem. Słodkim zakończeniem posiłku będzie wyśmienita szarlotka, czyli kruche ciasto z jabłkami. Prowadząca użyje odmiany złota reneta.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 2:00
- Ewa gotuje (323) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 2:30
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (324) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 15 na 16 października 3:05
- Ewa gotuje (459) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 7:30
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 16 na 17 października 2:30
- Ewa gotuje (325) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 16 na 17 października 2:35
- Ewa gotuje (326) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 16 na 17 października 3:05
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 7:30
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 października 2:30 i 1 późniejsza emisja