Ewa gotuje (345)
W skrócie: | Ewa Wachowicz przybliża potrawy z Austrii, Rosji i Prus, czyli czasu rozbiorów Polski. Zacznie od sałatki Oliver - specjału kuchni rosyjskiej. Przyrządzi też frykas z Galicji - kaczkę po krakowsku. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przybliża potrawy z Austrii, Rosji i Prus, czyli czasu rozbiorów Polski. Zacznie od sałatki Oliver - specjału kuchni rosyjskiej. Na danie główne będzie frykas z Galicji, czyli kaczka po krakowsku z kaszą gryczaną i sosem grzybowym. Propozycja na deser to szneki z glancem. Za tą tajemniczą nazwą kryją się pokryte lukrem drożdżówki w kształcie ślimaka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (509) - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 10:10
- Ewa gotuje (396) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 kwietnia 2:10
- Ewa gotuje (397) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 kwietnia 2:40 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (404) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 20 na 21 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (505) - magazyn kulinarny - niedziela, 21 kwietnia 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 21 na 22 kwietnia 2:40 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (477) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (452) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (453) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:35