Ewa gotuje (343)
W skrócie: | Ewa Wachowicz będzie gotować w plenerze. Przyrządzi jajecznicę smażoną nad ogniskiem. Doda do potrawy świeżo zebrane kurki. Pokaże, jak zrobić kiełbasę słoikową i uwędzić udka z kurczaka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 28 października za 10 dni |
2:35 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Dziś Ewa Wachowicz będzie gotować w plenerze. Na początek przyrządzi jajecznicę na słoninie, smażoną nad ogniskiem. Doda do potrawy świeżo zebrane kurki. Prowadząca pokaże ponadto, jak zrobić kiełbasę słoikową i uwędzić udka z kurczaka. Obie propozycje świetnie nadadzą się na biwak. Deser też będzie idealny do zabrania na wycieczkę. Gospodyni programu upiecze bowiem drożdżówki z dżemem malinowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (405) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (327) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 października 2:30
- Ewa gotuje (328) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 17 na 18 października 3:05
- Ewa gotuje (539) - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 7:25
- Ewa gotuje (540) - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (552) - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 11:30
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (329) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 2:35
- Ewa gotuje (330) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 18 na 19 października 3:05
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 października 11:00