Ewa gotuje (546)
magazyn kulinarny Polska 2025
| W skrócie: | W menu odcinka pojawi się rodzimy klasyk - chłodnik ze szczawiu na zsiadłym mleku. Ewa Wachowicz przyrządza też pieczarki z mozzarellą, pyry z gzikiem, lemoniadę ogórkową i ciasto z rabarbarem. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 29 listopada za 12 dni |
8:00 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
Przygotowywanie potraw Ewa Wachowicz rozpoczyna od rodzimego klasyka - chłodnika ze szczawiu na zsiadłym mleku. Następnie przyrządza pieczarki z mozzarellą w boczku oraz pieczone pyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarożkiem, będące regionalną potrawą kuchni wielkopolskiej. Przygotuje też zaskakującą lemoniadę ogórkową, a na deser - ciasto ucierane z rabarbarem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (435) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 17 na 18 listopada 2:00
- Ewa gotuje (436) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 17 na 18 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (379) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 17 na 18 listopada 2:35
- Ewa gotuje (380) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 17 na 18 listopada 3:05
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - wtorek, 18 listopada 7:30
- Ewa gotuje (437) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 18 na 19 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (381) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 18 na 19 listopada 2:40
- Ewa gotuje (382) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 18 na 19 listopada 3:10
- Ewa gotuje (522) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 18 na 19 listopada 3:50
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - środa, 19 listopada 7:30
