Ewa gotuje (546)
magazyn kulinarny Polska 2025
W skrócie: | W menu odcinka pojawi się rodzimy klasyk - chłodnik ze szczawiu na zsiadłym mleku. Ewa Wachowicz przyrządza też pieczarki z mozzarellą, pyry z gzikiem, lemoniadę ogórkową i ciasto z rabarbarem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 6 września jutro |
11:00 | Polsat (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania Ewa Wachowicz promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.
Przygotowywanie potraw Ewa Wachowicz rozpoczyna od rodzimego klasyka - chłodnika ze szczawiu na zsiadłym mleku. Następnie przyrządza pieczarki z mozzarellą w boczku oraz pieczone pyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarożkiem, będące regionalną potrawą kuchni wielkopolskiej. Przygotuje też zaskakującą lemoniadę ogórkową, a na deser - ciasto ucierane z rabarbarem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - dziś, 5 września 7:30
- Ewa gotuje (454) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 2:25 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (480) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 2:45
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 września 3:15
- Ewa gotuje (533) - magazyn kulinarny - sobota, 6 września 7:30
- Ewa gotuje (534) - magazyn kulinarny - sobota, 6 września 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (455) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 2:45
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 września 3:15
- Ewa gotuje (456) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 7 na 8 września 2:30 i 1 późniejsza emisja