Ewa gotuje (340)
magazyn kulinarny Polska 2018
| W skrócie: | Gospodyni programu kontynuuje przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Gospodyni programu kontynuuje swoją przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa Wachowicz przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi wolno gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną, wzbogaconą topinamburem i grzybami. Upiecze też sernik z ziemniakami na kruchym spodzie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 15 na 16 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (422) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (423) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 16 na 17 grudnia 3:15
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (424) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 2:45
- Ewa gotuje (425) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 grudnia 3:15
