Ewa gotuje (296)

Ewa gotuje (296)

magazyn kulinarny Polska 2017   od 7 lat
W skrócie:Ewa Wachowicz postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu i Meksyku, serwując potrawy kuchni tex- mex. Jako pierwsza trafi na stół pikantna zupa meksykańska na mielonej wołowinie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 24 lipca
pojutrze
4:30 Polsat Rodzina
czwartek, 25 lipca
za 3 dni
3:00 Polsat Rodzina

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa Wachowicz postanowiła zabrać widzów na kulinarne pogranicze Teksasu i Meksyku, serwując potrawy kuchni tex-mex. Jako pierwsza trafi na stół pikantna zupa meksykańska na mielonej wołowinie, z dużą ilością czerwonej fasoli. Na drugie danie Ewa upiecze żeberka w stylu tex-mex. Deser będzie zaskakujący - czekoladowe ciasto bez grama mąki, za to na czerwonej fasoli.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także