Ewa gotuje (262)
W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (375) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:05
- Ewa gotuje (376) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:30
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:45
- Ewa gotuje (485) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 3:15
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 6:00
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:05
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:35
- Ewa gotuje (377) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 2:40
- Ewa gotuje (486) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:00
- Ewa gotuje (487) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:30