Ewa gotuje (262)
W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (496) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 lipca 2:45
- Ewa gotuje (497) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 5 na 6 lipca 3:10
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - dziś, 6 lipca 11:05
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 6 na 7 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (298) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 7 lipca 7:30
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 lipca 2:00
- Ewa gotuje (390) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 lipca 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (498) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 lipca 2:45
- Ewa gotuje (499) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 7 na 8 lipca 3:10