Ewa gotuje (262)
| W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (387) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 28 na 29 grudnia 1:50
- Ewa gotuje (388) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 28 na 29 grudnia 2:10
- Ewa gotuje (389) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 28 na 29 grudnia 2:40 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (390) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 grudnia 2:20
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 grudnia 2:25
- Ewa gotuje (391) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 grudnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (442) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 grudnia 2:55
- Ewa gotuje (392) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 na 31 grudnia 2:20 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (443) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 na 31 grudnia 2:35
- Ewa gotuje (393) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 na 31 grudnia 2:50
