Ewa gotuje (262)
| W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (515) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 27 na 28 października 3:55
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 7:30
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:00
- Ewa gotuje (416) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (345) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 2:35
- Ewa gotuje (346) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 3:05
- Ewa gotuje (516) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 28 na 29 października 4:00
- Ewa gotuje (468) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 7:30
- Ewa gotuje (417) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 29 na 30 października 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (347) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 29 na 30 października 2:35
