Ewa gotuje (262)
W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:00
- Ewa gotuje (466) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (500) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 2:45
- Ewa gotuje (501) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 17 na 18 września 3:15
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - czwartek, 18 września 7:30
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 7:30
- Ewa gotuje (467) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (502) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 2:45
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 19 na 20 września 3:15
- Ewa gotuje (535) - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 7:30